A guía da flora e a fauna do territorio é unha extraordinaria mostra do que a natureza nos ofrece, tanto nos tres ríos que nos dan nome, Ulla Tambre e Mandeo, como nos montes, na Serra do Careón, e na Lagoa de Sobrado.

Esta guía non pretende ser un listado completo e pechado de tódalas especies,.Sería imposible recoller todo! Soamente é unha ventaniña a un entorno moitas veces descoñecido, unha invitación a gozar do que nos rodea. Entra e disfruta!!

 

A calidade das imaxes fai que o documento sexa moi pesado, polo que se a vas descargar, ten paciencia, pesa dous gigas. A espera merecerá a pena!

Guía da flora e a fauna locais. Usos e tradicións

 

Ler máis...

Onde? En Santiso

Cando? Dende febreiro, unha fin de semana ó mes. Venres tarde e sábado pola mañá.

Que aprenderei? como sacarlle rendemento a un souto. Aprenderás a podar, abonar, recoller, inxertar e todo o relacionado coa castaña. E farás as prácticas cos castiñeiros, para que o leves ben aprendido!

Como me anoto? chamando ó GDR: 981 511 377

O día 26 de febreiro, dará comezo en Touro do Curso de Transformación do leite en produtos distintos

do queixo de 40 horas de duración.

O curso vai enfocado a facer unha introducción á fabricación de distintos produtos lácteos cos que dar valor engadido ó leite das nosas vacas galegas. Así aprenderemos como é o proceso de fabricación de produtos como o requeixo, o "petit suisse", iogures, batidos, nata, manteiga, kéfir e outros. A metade das horas estarán adicadas á teoría sobre as propiedades do leite, composición, microbioloxía, pasteurización, hixiene, fermentos e outros aspectos fundamentais na fabricación.

Outras vinte horas serán prácticas e levaranse a cabo en distintas instalacións, para "meter as mans no leite" e probar realmente a fabricar estes produtos. Unha das instalacións nas que se levará a cabo a fabricación será o obradoiro de Gur Gur, iogur tradicional dunha gandería de Bama, en Touro.

Ler máis...

Empeza xa Manxares Feira Agroalimentaria de Galicia, que se celebrará en Melide esta fin de semana. 

Estas son algunhas das actividades que temos programadas:

  • Sábado 16 ás 17:30, inauguración oficial á cargo da Conselleira do Medio Rural, dona Ánxeles Vázquez
  • Sábado 16, as 18:00 horas, Degustación gratuíta de chocolate con Melindres de Melide na carpa da Feira.
  • Sábado 16, degustacións na Foodtruck promocional da Feira.
  • Domingo 17, as 12:00 horas, showcooking á cargo de Yayo Daporta, Estrela Michelín, na carpa da Feira.

Á nosa food truck está xa recorrendo Galicia para dar a coñecer os manxares do UTM. Anímate e ven a probalos!

Grupo de Desenvolvemento Rural Ulla Tambre Mandeo

Edificio do antigo centro médico
Avda. de Lugo, 41 O Pedrouzo-Arca
15821 O Pino
Teléfono: 981 511 377

Páxina 1 de 3