O día 26 de febreiro, dará comezo en Touro do Curso de Transformación do leite en produtos distintos

do queixo de 40 horas de duración.

O curso vai enfocado a facer unha introducción á fabricación de distintos produtos lácteos cos que dar valor engadido ó leite das nosas vacas galegas. Así aprenderemos como é o proceso de fabricación de produtos como o requeixo, o "petit suisse", iogures, batidos, nata, manteiga, kéfir e outros. A metade das horas estarán adicadas á teoría sobre as propiedades do leite, composición, microbioloxía, pasteurización, hixiene, fermentos e outros aspectos fundamentais na fabricación.

Outras vinte horas serán prácticas e levaranse a cabo en distintas instalacións, para "meter as mans no leite" e probar realmente a fabricar estes produtos. Unha das instalacións nas que se levará a cabo a fabricación será o obradoiro de Gur Gur, iogur tradicional dunha gandería de Bama, en Touro.

Ler máis...

Empeza xa Manxares Feira Agroalimentaria de Galicia, que se celebrará en Melide esta fin de semana. 

Estas son algunhas das actividades que temos programadas:

  • Sábado 16 ás 17:30, inauguración oficial á cargo da Conselleira do Medio Rural, dona Ánxeles Vázquez
  • Sábado 16, as 18:00 horas, Degustación gratuíta de chocolate con Melindres de Melide na carpa da Feira.
  • Sábado 16, degustacións na Foodtruck promocional da Feira.
  • Domingo 17, as 12:00 horas, showcooking á cargo de Yayo Daporta, Estrela Michelín, na carpa da Feira.

Á nosa food truck está xa recorrendo Galicia para dar a coñecer os manxares do UTM. Anímate e ven a probalos!

Grupo de Desenvolvemento Rural Ulla Tambre Mandeo

Edificio do antigo centro médico
Avda. de Lugo, 41 O Pedrouzo-Arca
15821 O Pino
Teléfono: 981 511 377

En Melide, a fin de semana do 16 e 17 de decembro, celebrarase como cada ano, MANXARES, FEIRA AGROALIMENTARIA DE GALICIA, que vai pola súa sexta edición.

Ata o día 5 de decembro ábrese o prazo para a inscrición das industrias agroalimentarias locais que queiran expoñer os seus produtos na feira.

Para todas aquelas empresas interesadas teremos un stand de 3x2 metros, con un mostrador e conexión eléctrica, que ofrecemos de forma totalmente gratuíta. Ademais, faranse diversas actuacións de promoción durante os días previos, nas principais vilas de Galicia, nas que se lle dará publicidade ós produtos que se expoñen na feira.

Se queres participar incríbete no correo: Este enderezo de correo está a ser protexido dos robots de correo lixo. Precisa activar o JavaScript para velo.

 

O alumnado do curso de elaboración de queixo rematou con éxito o curso, aprendendo os requisitos básicos da fabricación de queixo do país, así como as normas a cumplir para poder vendelo como Produtor Lácteo Tradicional e tamén para acollerse a etiqueta da Denominación de Orixe Protexida Arzúa-Ulloa. O curso rematou o venres 6 de outubro cunha visita á aula de produtos lácteos da USC en Lugo, onde se ensinaron as novas tecnoloxías ó servizo da industria agroalimentaria local. Este curso forma parte dunha serie de actuacións que o GDR leva a cabo para a valorización do leite galego.